Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.01.2016. 14:54

Chat servis 

WhatsApp odustaje od godišnje naknade

U sljedećih nekoliko tjedana, aplikacija će postati besplatna za sve platforme.

WhatsApp odustaje od godišnje naknade

Jedan od najpopularnijih servisa za chatanje WhatsApp, na svojem je blogu objavio da postaje u potpunosti besplatan, odnosno da se za njegovo korištenje više neće naplaćivati godišnja naknada od 1 dolara.

Iskreno rečeno, ne znamo nikoga tko je plaćao korištenje WhatsAppa do sada, pogotovo na Androidu, kao što nam nije poznat niti jedan slučaj da je nekome onemogućeno korištenje nakon isteka "prve besplatne godine". U najgorem slučaju ste mogli izbrisati aplikaciju s telefona i potom ju ponovno instalirati na isti broj telefona, mada ovo doduše nije funkcioniralo na svim OS platformama.

Uglavnom, vjerujemo da su mnogi plaćali isključivo zato što su željeli dati svoj doprinos WhatsAppu i njihovom poštenju, jer nikada nije uveo reklame u svoj chat servis, a dolar godišnje doista nije nešto zbog čega biste bankrotirali.

Kada je Facebook preuzeo WhatsApp za 19 milijardi dolara, mnogi su posumnjali da će doći do povećanja cijene korištenja ili masovnog bombardiranja oglasima, no to se nije dogodilo, a sudeći prema postu na blog stranici, neće ni ubuduće, jer WhatApp navodi da nikakvih oglasa "treće strane" neće biti. Ovaj potez objašnjavaju na taj način što smatraju da usprkos minimalnoj naknadi od samo jednog dolara, servis nisu mogle koristiti osobe bez kreditne kartice, pa bi se sada brojka korisnika kojih je gotovo milijardu trebala još više uvećati. 

WhatsApp također navodi kako se trenutno bavi razvojem i testiranjem sustava i alata koji će omogućiti sigurnu komunikaciju s organizacijama i tvrtkama poput banaka i uslužnih djelatnosti, kako biste platformu osim za chatanje s prijateljima mogli koristiti i za obavljanje ozbiljnijih stvari.   

Izvor: WhatsApp BlogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->