Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.01.2016. 16:20

VR gaming 

Testirajte jeste li Oculus Rift kompatibilni

Oculus je objavio softver kojim možete testirati jesu li komponente vašeg računala sposobne za VR gaming.

Testirajte jeste li Oculus Rift kompatibilni

Svi znamo da je kupovina Oculus Rift naočala za 5.335 kn tek prvi korak za ulazak u svijet vrhunskog VR igranja, jer za uživanje u virtualnoj stvarnosti morate posjedovati i prilično moćno računalo.

Ukoliko vam se ne da uspoređivati svoje računalo s minimalnim i preporučenim hardverskim zahtjevima koje ćete pronaći na stranicama Oculusa ovdje, proizvođač Rifta je lansirao softver koji će vam u par sekundi otkriti može li vaš PC opsluživati VR naočale, ili ga trebate nadograditi, odnosno zamijeniti potpuno novim strojem. Reći ćemo vam samo da će test osim procesora, grafičke i RAM-a, između ostaloga provjeriti čak i imate li dovoljno USB 3.0 utora na računalu. 

Ukratko rečeno, na ovoj poveznici preuzmite "Rift compatibility tool  za Windowse", pokrenite ga i nakon toga ćete vrlo brzo saznati jeste li spremni za uživanje u ekskluzivnim igrama za Rift poput svemirske pucačke simulacije EVE Valkyrie.

Ukoliko želite, rezultate svojeg testiranja možete jednim klikom poslati Oculusu, kako bi saznao može li poboljšati kompatibilnost s više vrsta hardvera, no čini nam se da će mu to više koristiti za statistike, jer se za VR igranje morate osigurati doista moćnim hardverom i to u većini komponenti. Pored toga, morate znati da osim mrcine od računala, morate posjedovati 64-bitne Windows 7 ili Windows 10 operativne sustave, no vjerujemo da će vam to biti najmanja briga.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->