Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.01.2016. 12:23

Microsoft 

Novi procesori će raditi samo s Windowsima 10

Sva računala sa Skylake CPU-ima moraju se nadograditi na Windows 10 OS.

Novi procesori će raditi samo s Windowsima 10

Microsoft je nedavno potvrdio da će novi CPU-i raditi samo s Windowsima 10, što znači da ukoliko planirate kupiti novo računalo u sljedećih 12 mjeseci, morat ćete ga nadograditi na novi operativni sustav, jer stariji OS-ovi neće nuditi podršku za nove čipove.

Nova politika podrške stupa na snagu s Intelovom novom 6. generacijom CPU-a s kodnim imenom Skylake, te se odnosi na sva buduća računala.

Microsoft pojašnjava da sva računala s novim procesorima mogu raditi s Windowsima 7 i 8.1, no morat će biti nadograđena na Windows 10 do 17. srpnja 2017.

Računala koja rade na Windowsima 7 i 8.1, a posjeduju staru arhitekturu i dalje će dobivati nadogradnje i sigurnosne zakrpe do 14. siječnja 2020. (Windows 7), odnosno 10. siječnja 2023. (Windows 8.1).

Microsoft kaže da će s pojavom novih generacija procesora, računala trebati najnoviju Windows platformu kako bi imala podršku, čime se njegovim inženjerima, kako kažu, "omogućuje fokusiranje na duboku integraciju između Windowsa i silicija".

Kao primjer navode da će Windows 10 biti jedina podržana platforma za nadolazeću Intelovu platformu "Kaby Lake", Qualcommovu 8996 i AMD-ovu Bristol Ridge.

Također kažu kako postoji ogromna razlika u performansama kada se uspoređuje Skylake na Windowsima 7 i Windowsima 10, jer novi OS može pružiti 30x bolju grafiku, dok će vam na prijenosnicima baterija trajati 3 puta duže.

Bez obzira što mislili o ovome, činjenica da će PC računala koja koriste nove generacije procesora biti omogućena isključivo za rad s Windowsima 10, jasno govori da Microsoft zadaje odlučujući udarac Windows 7 OS-u, kojeg se mnogi korisnici još uvijek ne žele odreći. Ako nemate namjeru tako skoro kupovati novi PC, nemate razloga za brigu, no ako se spremate na kupnju novog stroja, sada znate što vas čeka.

Izvor: Windows Experience BlogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->