Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.01.2016. 13:08

TinyLab 

VIDEO: Sustav za izradu prototipa u kutiji

Ovo je vrlo praktični komplet za edukaciju i izradu IoT projekata i gadgeta.

VIDEO: Sustav za izradu prototipa u kutiji

Turska tvrtka po imenu Bosphorus Mechatronics, proizvela je malu kutiju na koju možete spojiti gotovo sve, uključujući bežične konekcije i rotacijske pogone.

Ova kutija, odnosno pločica sklopa po imenu TinyLab, može se programirati u Linuxu ili Windowsima, te će vam ponuditi više od 20 I/O-a, pohranu, te Arduino podršku, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Autori kažu da je TinyLab namijenjen "lijenim inovatorima" koji razvijaju svoje prototipe, te se žele riješiti kabela, sklopovlja i lemljenja, odnosno neurednih stolova prepunih hrpi opreme koja djeluje poput stare krame, te otežava posvećenost projektu na kojem se radi.

TinyLab posjeduje brojne stvari poput zaslona, prekidača, gumbi, releja i senzora, a na njemu se nalaze utori za sve module popularne u IoT ekosustavima, te donosi podršku za XBee i Bluetooth.

tinylab

Ekipa turskih autora koja stoji iza ovog projekta za sebe kaže da se sastoji od hakera i stvaraoca, koji razvijaju razne projekte, te održavaju kreativne radionice, a TinyLab su kreirali kada su shvatili da je jednostavnije napraviti jednu standardnu pločicu sklopa koja se može koristiti stalno iznova, umjesto spajanja Arduina na hrpu I/O konektora.

Nadalje, platforma je potpuno otvorena, što znači da vam omogućuje da ju jednostavno prilagođavate za sve vrste projekata, te je idealna za edukaciju u programiranju raznih uređaja, robota i gadgeta.

Projekt je 45 dana prije isteka kampanje na Indiegogou uspješno realiziran crowdfundingom, pa će se TinyLab naći na tržištu u travnju ove godine po cijeni od 79 dolara (556 kn). 

Izvor: IndiegogoVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->