Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2018. 16:06

Computex 2018 

VIDEO: Zidni PC od 100000 dolara

Coler Master je uz pomoć moddera i partnera napravio čudovišni PC od 300 kg.

VIDEO: Zidni PC od 100000 dolara

Cooler Master je na ovogodišnji Computex sajam stigao s novim kućištima, hlađenjima i napajanjima, no usput je organizirao projekt pod nazivom Inception Project na kojem je surađivao s nekoliko poznatih ekipa tajvanskih moddera, čija imena glase AK MOD, IID team, Brothers MOD, KMOD Studio i MJMOD (znamo da vam ništa ne znače, ali eto da ih netko spomene). Zajedničkim snagama su izradili multi-računalni sustav s vodenim hlađenjem, odnosno zidni PC veličine 2 x 3 metara, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Vodeno hlađenje je osigurao Bitspower, dok su komponente od raznih proizvođača, pa su tako dobar dio hardvera osigurali ASUS, Gigabyte, ASRock i Biostar, proizvođač grafičkih kartica PowerColor i proizvođači memorije G.Skill, TeamGroup, ZADAK i HyperX. AMD je također bio jedan od većih sponzora sa svojim novim Ryzenima, dok je Anacomda  donio SSDdiskove, a MJCable sve povezao svojim posebno prilagođenim kabelima za napajanja.

Inception Project 2

Na kraju je ViewSonic opremio sustav svojim zidnim zaslonima, kako bi posjetitelji sajma mogli uživati u pogledu na računalo čija je ukupna vrijednost po komponentama procijenjena između 90.000 i 100.000 dolara.

Inception Project 3

Autori ovog funkcionalnog umjetničkog djela kažu da im je za izradu trebalo puna dva mjeseca, a PC težine od 300 kilograma je na Computex donijelo šestero ljudi.

Inception Project 4

U čemu bi ovo računalo moglo naći svoju praktičnu primjenu nikog nije briga.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->