Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2018. 13:02

Computex 2018 

VIDEO: Prvi 7nm GPU na svijetu nije za gaming

AMD je predstavio 7nm GPU čip s 32 GB HBM2 memorije i demonstrirao ga u renderiranju.

VIDEO: Prvi 7nm GPU na svijetu nije za gaming

Pored predstavljanja svojeg 32-jezgrenog Threadripper 2 procesora, AMD je na Computexu2018 puno prašine podigao predstavljanjem prvog grafičkog procesora na svijetu rađenog u sedam nanometarskoj tehnologiji proizvodnje. 

Vega 7nm GPU je dio AMD-ove Radeon Instinct linije grafičkih kartica i zasad je prvenstveno namijenjen serverima i radnim stanicama, odnosno izvršavanju kompleksnih zadaća poput strojnog učenja, no šefica (CEO) AMD-a Lisa Su rekla je da su u razvoju i 7nm "Navi" čipovi za gamerske grafičke kartice, no teško je za vjerovati da će se pojaviti prije iduće godine.

7nm GPU

Lisa i ekipa nisu otkrili previše detalja u vezi 7nm Vega GPU-a, osim što su naveli da se u njemu nalazi 32 GB HBM2 memorije. Što se performansi tiče, AMD tvrdi da će ih povećati za 1,35 puta, udvostručiti energetsku učinkovitost te omogućiti dvostruku gustoću. Prije nego što je Lisa pokazala kako izgleda novi čip, održana je i demonstracija renderiranja u Cinema4D R19 uz Radeon Prorender tehnologiju, koju možete vidjeti pri kraju AMD-ovog predstavljanja na Computexu 2018 u ovom videu.

 

AMD trenutno isporučuje 7nm Radeon Instinct odabranim partnerima, a službeno lansiranje za servere i radne stanice planirano je za drugu polovicu ove godine, dok o cijenama nisu ništa govorili. Obzirom da su Instinct kartice prilično skupe (MI25 s 16 GB se prodaje za nekih 7.800 dolara), to će biti još jedan dodatan razlog zbog kojeg nove 7nm GPU-e nećete tako brzo vidjeti u svojim grafičkim karticama za gaming i rudarenje.

Vezani sadržaji
Ključne riječi GPU AMD Lisa Su Computex 2018 7nm
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->