Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.06.2018. 12:12

Computex 2018 

VIDEO: Snapdragon 850 u Samsungovim računalima

Qualcomm objavio da je i Samsung postao njegov partner za Windows-on-Arm.

VIDEO: Snapdragon 850 u Samsungovim računalima

Qualcomm je na Computexu službeno predstavio svoju novu Snapdragon 850 platformu koja je prvenstveno namijenjena Windows-on-Arm uređajima, odnosno računalima i prijenosnicima koji će raditi na Windowsima 10, ili kako navodi krilatica, na "always-connected" računalima

Snapdragon 850 je pravi SoC čip u koji su integrirani grafički procesor, LTE modem, audio procesor, memorijski kontroler i druge stvari iz KryoArm arhitekture CPU-a, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U kontekstu "allways connected" računala misli se na značajno veće trajanje baterije (do 25 sati rada) te povezivost putem LTE-a i WiFi-a, što znači da biste teoretski mogli ostati uključeni i spojeni na internet dolje od jedan dan. Zapravo prednost ARM čipseta u odnosu na Intelove i AMD-ove procesore i SoC-ove je upravo u potrošnji baterije, pa je to glavni argument kojim Qualcomm želi uvjeriti korisnike da kupuju laptope s njegovim čipovima.

Na Qualcommovoj konferenciji na Computexu objavljeno je kako je Samsung postao službeni partner za izradu Windows PC računala koja će raditi na novoj platformi.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam