Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 14:53

MWC 2016 

VIDEO: Super VOOC za najbrže punjenje mobitela

Oppo predstavio tehnologiju kojom će vam do vrha napuniti bateriju mobitela za samo 15 minuta.

VIDEO: Super VOOC za najbrže punjenje mobitela

Usprkos mnogim tehnološkim poboljšanjima u sustavima punjenja od strane velikih tvrtki poput Samsunga i Applea, relativno sporo punjenje mobitela još uvijek je jedna od stvari koje nam se nikako ne dopadaju.

Tvrtka Oppo, koju možda znate po istoimenim telefonima, još je 2014. godine predstavila svoju VOOC Flash Charge tehnologiju koja je korisnicima omogućila da nakon samo 5 minuta punjenja dobiju dovoljno energije za 2 sata razgovora.

Na ovogodišnjem MWC 2016 sajmu tvrtka je upravo predstavila evoluciju te tehnologije pod nazivom Super VOOC Flash Charge, koja vam omogućuje da nakon 5 minuta punjenja dobijete čak 10 sati razgovora, odnosno da bateriju od 2500 mAh do vrha napunite za 15 minuta.

Oppo MWC 2016 2

Oppo je na predstavljanju Super VOOC-a rekao da tajna leži u algoritmu za pulsno punjenje pri niskom naponu od 5V, kojim se regulira niska temperatura tijekom punjenja i bateriji omogućuje sigurno punjenje u najkraćem mogućem roku.

Novi algoritam je uparen s posebno prilagođenom baterijom i novim strujnim adapterom, a za kabele i konektor kažu da koriste materijale "vojne klase" (military-grade).

Brzinu Super VOOC sustava punjenja Oppo prezentira i uživo na MWC-u pa možete pogledati ovaj video. 

Super VOOC Flash Charge podržava Micro USB i type-C sučelja, a Oppo navodi da tijekom punjenja možete potpuno sigurno koristiti telefon za bilo koje zadaće, uključujući gledanje HD videa i igranje video igara, što je funkcionalnost koju druge tehnologije brzog punjenja ne podržavaju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->