Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 10:38

MWC 2016 

VIDEO: Nove Epsonove pametne naočale Moverio BT-300

Epson predstavio svoje najlakše pametne naočale s dual zaslonima Si-OLED tehnologije.

VIDEO: Nove Epsonove pametne naočale Moverio BT-300

Od kako je Google u potpunosti odustao od projekta pametnih Google Glass naočala za široke mase i okrenuo se poslovnom, specijaliziranom i industrijskom tržištu, sve rjeđe imamo priliku slušati o takvim i sličnim projektima.

No situacija s Googleom uopće nije obeshrabrila tvrtku Epson, pa je na MWC 2016 sajmu upravo predstavila treću generaciju svojih pametnih naočala za proširenu stvarnost pod nazivom Moverio BT-300, koje namjeravaju prodavati na poslovnom i potrošačkom tržištu.

Naočale odlikuje novi prozirni dual Si-OLED zaslon razlučivosti od 720p, zahvaljujući kojem su lakše čak 72 posto od prvog Moverio modela iz 2011.

Moverio BT-300

Maloj težini doprinosi i činjenica da se u naočalima ne nalazi čitav računalni sustav, jer se Moverio BT-300 spaja na vanjski Android 5.1kontroler kojeg pokreće Intelov Atom procesor.

Naočale na sebi posjeduju i novu HD kameru od 5 MP, koja vam može poslužiti za snimanje, no njezina prava uloga je da vam u kombinaciji sa senzorima naočala omogući da se slike proširene stvarnosti miješaju s onim u što gledate, te da vam čim preciznije donosi proširenu stvarnost na zaslon, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Epson Moverio BT-300 naočale će biti dostupne na tržištu od listopada 2016., po maloprodajnoj cijeni od 800 eura (oko 6.000 kn).

Izvor: Vidilab

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->