Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 12:04

MWC 2016 

Uz Alcatel Idol4 S na poklon dobivate VR naočale

Alcatel je na MWC-u predstavio Idol4 i Idol4 S pametne Android telefone.

Uz Alcatel Idol4 S na poklon dobivate VR naočale

Alcatel je MWC 2016 sajmu u Barceloni predstavio dva nova uređaja, Idol4 i Idol4S pametne telefone izrađene od aluminija na boku i stakla na stražnjoj strani, koje kao i kod prethodnika Idol3 možete okrenuti kako god želite, obzirom da im se prikaz slike na ekranu prilagođava. Isto tako, nije bitno kako okrenete telefone kad imate dolazni poziv jer oba modela imaju stereo zvučnike pa pri javljanju na telefon ne morate misliti na orijentaciju i položaj telefona u ruci.

Primijetit ćete kako u nazivu više nema oznake OneTouch, koja odlazi u povijest nakon više od 18 godina.

VIDI Alcatel Idol4 MWC 2016 1

Oba Android modela imaju jake karakteristike, s tim da je S verzija ipak jača i spremna za sučeljavanje s najjačima na tržištu jer ima 5,5-inčni ekran rezolucije 1440 x 2560 (534 ppi), nešto jači čipset Snapdragon 653 te 3 GB RAM-a, a s druge strane Idol4 također uz 2 GB radne memorije dolazi u verziji i s 3 GB, s tim da se nudi u internoj verziji memorije sa 16 GB (Idol4S s 32 GB). Ekran Idola 4 je 5,2-inčni u fullHD rezoluciji, IPS tehnologije dok je AMOLED zastupljen na jačem Idolu.

Modeli se još razlikuju i u kamerama - Idol 4 ima 13/8 megapiksela, a Idol 4S 16/8 megapiksela. Uz stražnju s dual LED bljeskalicom dolazi i prednja bljeskalica za osvjetljavanje lica pri selfie fotkama.

VIDI Alcatel Idol4 MWC 2016 1 2

Zanimljiv je feature fotkanje iz stanja čekanja kada nemamo vremena otključati telefon i čekati na pokretanje kamere - dovoljno je samo pritisnuti Book key tipku i zadržati ju, a fotoaparat će okinuti 10 fotki.

Zvučnici su stereo, snage čak 3,6 W što je dva puta jače nego na prethodnom Alcatelu Idol3, a prava stvar su JBL slušalice i JBL sustav u telefonu dostupni uz Alcatel Idol4.

VIDI AlcatelVR MWC 2016

Velika novost je svakako Alcatel VR headset koji se besplatno dobije uz Idol 4S. Na VR-u se mogu gledati razni sadržaji (igre, video, fotke, razni VR servisi), nudi se potpuno 360 iskustvo. Ono što je fora jeste svojevrsni odabir očima - okretanjem glave krećemo se po raznim izbornicima, a zatim putem fizičkih tipki na samom VR-u potvrdimo željenu funkciju naočala. Umetanjem Idola4 u naočale dakle počinje zabava, VR je ugodan za korištenje i ne djeluje nimalo zamoran niti nakon dužeg vremena korištenja.

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->