Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 12:35

MWC 2016 

VIDEO: Telefon s termalnom kamerom u našim rukama

Isprobali smo Cat S60, prvi pametni telefon na svijetu s integriranom termalnom kamerom.

VIDEO: Telefon s termalnom kamerom u našim rukama

U Barceloni smo na MWC-u  isprobali Cat S60, prvi mobitel s ugrađenom termalnom kamerom, s kojim možete mjeriti temperaturu, istraživati okolinu, a kamera razlikuje ljude i životinje.

Cat S60 dolazi od poznatog proizvođača Caterpillar čija su specijalnost mobiteli izdržljivi u mnogim uvjetima i otporni na vodu, ulje, prašinu, a niti pad s visine ih neće poslati u vječna lovišta.

VIDI MWC 2016 CAT 2

Ovo je termalni portret našeg reportera na MWC-u.

Ispred mobitela smo postavili šalicu s vrućom kavom te čašu hladne vode. Usmjerili smo stražnju 13-megapikselnu kameru prema kavi i vodi, a na 4,7-inčnom HD ekranu (koji automatski podržava rad s mokrim prstima i u rukavicama) pojavila se termalna slika kakvu obično viđamo u filmovima sa specijalcima i akcijskim junacima tipa Stallonea, što možete vidjeti i u ovom našem videu. 

Usmjeravanjem kamere na ekranu se pojavljuje informacija o temperaturi kave, kao i vode, a od proizvođača saznajemo da je temperaturno odstupanje oko 2 stupnja C, tako da se ova metoda ipak ne može uspješno primjenjivati na mjerenje tjelesne temperature, ali zato primjenu ima u industriji, ili kada recimo tražite izgubljenu mačku u grmlju. Udaljenost na kojoj kamera radi se kreće i do nekoliko desetaka metara.

VIDI MWC 2016 CAT

Telefon robusnog dizajna može završiti i u vodi na dubini do 5 metara u trajanju do jedan sat, a pod vodom se mogu snimati fotografije i video filmovi. Bateriji je kapacitet 3800 mAh, zvučnik nudi glasan zvuk (više od 105 dB). Telefon pokreće Snapdragon čipset s osam jezgri, te dolazi uz radnu memoriju od 3 GB i pohranu od 32 GB, dok je operativni sustav Android Marshmallow.

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->