Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 09:51

MWC 2016 

VIDEO: Isprobali smo telefon sa samopunjivim zaslonom

Wysips je tehnologija za punjenje baterije solarnim panelima smještenim između stakla i ekrana.

VIDEO: Isprobali smo telefon sa samopunjivim zaslonom

U Barceloni smo na MWC 2016 sajmu pronašli zanimljivo i inovativno rješenje kako puniti bateriju telefona bez ikakvih kabela i utičnica.

Naime, francuska tvrtka Sunpartner Technologies izložila je u prototipu 5-inčnog telefona koji im je napravila Kyocera, svoje tehnološko rješenje pod nazivom Wysips, koje svjetlost sunca iskorištava za punjenje baterije telefona, pretvaranjem sunčeve energije u električnu, 

Jasno, solarni paneli nisu nikakva novost, ali ovdje se zaista radi o inovaciji, jer je transparentni solarni panel debljine od 300 do 550 nanometara smješten između zaštitnog stakla s touch panelom i samog ekrana.

Na taj je način omogućen stalni pristup sunčevom svjetlu, bez da se sunčeve ćelije nalaze na stražnjoj strani, kao u dosadašnjim rješenjima.

Istovremeno, omogućena je visoka transparentnost ekrana do 85% (minimalno 70%), uz široki kut vidljivosti.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, na MWC-u su nam demonstrirali da za punjenje telefona nije potrebno čak ni dnevno svjetlo, već može poslužiti bilo kakav izvor poput ručne svjetiljke, mada se najbolji rezultati dakako postižu na suncu.

Ultratanke transparentne fotoprovodljive komponente mogu se koristiti u analognim i digitalnim satovima, telefonima, a tri minute punjenja dovoljne su za jednu minutu razgovora. Izlazna snaga je od 2,5 mW/cm2 do 4 mW/cm2.

Ovo je doista odlično rješenje, posebice ako se nalazite u prirodi a nemate pristup struji ili se ne želite mučiti s power bankovima. Za sada se transparentni paneli izrađuju do veličine od 6 inča, a više o Wysips tehnologiji koja se razvija već nekoliko godina možete pogledati u ovom videu. 

Izvor: Mobil.hrVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->