Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.11.2015. 13:14

Lucid Cam 

VIDEO: Prva potrošačka 3D VR kamera

Ova kamera će vam omogućiti snimanje kućnih video 3D VR filmova u 180 ili 360 stupnjeva.

VIDEO: Prva potrošačka 3D VR kamera

Ako ste kojim slučajem već nabavili neki Cardboard VR headset u koji umećete svoj pametni telefon, neko ste vrijeme uživali u VR filmovima ili Street Viewu s pogledom u 360 stupnjeva, no vjerojatno vam nešto nedostaje. Naime, ako već imate sustav za prikazivanje VR filmova, zašto ih ne biste mogli i sami snimati?

Na žalost, za takvu video produkciju vam treba skupa aparatura koja se sastoji od posebnih kamera koje snimaju svuda oko sebe, čiji softver sve integrira u jedan prikaz, kako biste dobili dojam da se nalazite u prostoru kojim "zujite" naokolo, a takav setup ćete platiti više tisuća dolara.

Han Jin i njegova ekipa iz kalifornijskog startupa Lucid Cam, na tržište želi izbaciti prvu potrošačku 3D VR kameru koja će se prodavati za 600 dolara, dok ju putem Indiegogo portala možete dobiti za pola tog iznosa (299 dolara), odnosno 2.067 kn, što ju čini najjeftinijim sustavom za snimanje 3D VR filmova.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, kameru možete nositi na glavi, tijelu, držati u ruci, a ona će snimati sve ispred vas u 180 stupnjeva i to u Full HD (1080p) rezoluciji po svakom oku.

Obzirom da za korištenje kamere trebate samo pritisnuti jedan gumb, moglo bi se reći da je ovo prva VR idiotka na svijetu, a snimljene MP4 materijale možete gledati pomoću svojeg pametnog telefona i Cardboard headseta.

Pored toga, Han navodi da možete upariti dvije kamere, pa jednu nosite na prsima, a drugu na leđima, čime ćete moći snimati filmove u punih 360 stupnjeva. Obzirom da Lucid Cam posjeduje i HDMI output, video možete streamati i uživo.

Ova stereoskopska kamera je u sustavu crowdfundinga na Indiegogo portalu za dva dana skupila 33.346 dolara, a u proizvodnju će krenuti ako u sljedećih 28 dana prikupi 100.000 $, kako bi se u lipnju 2016. mogla početi isporučivati. 

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Ključne riječi kamera 3D VR Lucid Cam Han Jin
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam