Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.01.2016. 10:16

DreamScreen 

VIDEO: Pametna pozadinska rasvjeta za svaki HDMI TV

DreamScreen poboljšava ugođaj gledanja televizije, filmova i gaminga pomoću tehnologije LED osvjetljenja.

VIDEO: Pametna pozadinska rasvjeta za svaki HDMI TV

Na tržištu se već duže vrijeme mogu pronaći televizori s pozadinskim osvjetljenjem, no tvrtka DreamScreen želi pretvoriti svaki TV s HDMI izlazom u televizor s pametnom pozadinskom rasvjetom, koja se prilagođava slici na ekranu.

Njihov istoimeni sustav kojim to žele omogućiti sastoji se od HDMI sticka koji utaknete u TV, na koji se spaja LED traka koju možete pričvrstiti na televizore svih dijagonala od 35 do 80 inča sa stražnje strane, te aplikacije za pametni telefon koja služi za "programiranje" sticka, odnosno postavljanja svih značajki pametne pozadinske rasvjete.

Prema tvrdnji autora, DreamScreen će vam pružiti kino ugođaj "omekšavanjem" slike i stvaranjem efekta zahvaljujući kojem će vam se činiti da je vaš zaslon puno veći, a pozadinska rasvjeta će se prilagođavati prema pikselima (boji i osvjetljenju) iz sadržaja koji reproducirate, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Pored toga, DreamScreen će vam omogućiti pametno pozadinsko svjetlo za sve HDMI izvore, uključujući IPTV STB-e, satelitske prijemnike, medijske playere poput Apple TV-a, ChromeCasta, Amazon Fire, Rokua, DVD ili BR playera, te gaming konzole poput PlayStationa, Xboxa, Wii-a i drugih.

Osim ovoga, putem aplikacije možete stvarati svjetlosni ugođaj za slušanje glazbe pomoću moda Music Mode, te za ambijentalno svjetlo u vašem domu pomoću moda Ambient Lighting Mode.

DreamScreen se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, gdje je 31 dan prije isteka kampanje prikupio 92.426 dolara (umjesto traženih 25.000), pa će se u travnju isporučivati svima koji su ga naručili po cijeni od nekih 100 dolara, dok će se u dućanima prodavati za 250 dolara (1.759 kn). 

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->