Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.01.2016. 16:33

CES 2016 

VIDEO: Dron kojeg mogu programirati djeca

Tvrtka Robolink smatra kako će se uz pomoć njihovog drona djeca zaljubiti u programiranje.

VIDEO: Dron kojeg mogu programirati djeca

Među brojnim proizvodima koji su prikazivani na ovogodišnjem CES 2016 sajmu u Las Vegasu, nalazio se veliki broj dronova, pa nije nikakvo čudo da su nam mnogi od njih promakli.

No drona tvrtke Robolink pod nazivom CoDrone ipak moramo posebno predstaviti, jer je izabran među 10 najinovativnijih proizvoda sajma.

Ukratko rečeno, tvrtka Robolink koja se bavi edukacijom programiranja i surađuje s više od 20 škola u SAD-u, svoje robote proizvodi s idejom da djeca dobiju u ruke nešto na čemu se odmah mogu vidjeti rezultati pisanja kodova, pa je s istom idejom proizveden i CoDrone.

Kao prvo, ovaj dron dolazi u kitu, što znači da ga prvo morate sastaviti, pri čemu imate više mogućnosti za prilagođavanje svojim željama i ukusima. Nakon toga, dronu možete isprogramirati sve elemente kretanja i navigacije korištenje programskog jezika C. To znači da mu možete isprogramirati da vas prati, leti na određenim visinama u određenom trenutku, da se kreće željenim koridorima, te ga koristiti za igranje igara i programirati mu AI za njih, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Kako ne biste morali programski jezik štrebati iz knjiga, što mnoge, posebice djecu, odbija od učenja, tvrtka je izdala obilje instrukcijskih videa u kojima se na jednostavan način objašnjava programiranje svih pojedinačnih funkcija, pa stoga kažu da je njihov dron najbolji edukacijski alat koji će programiranju moći naučiti i devetogodišnju djecu.

Projekt se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, te je 48 dana prije isteka kampanje umjesto 50.000 dolara prikupio 84.187 dolara, što garantira da će se od travnja ove godine početi isporučivati širom svijeta po cijeni od 179 dolara (putem Kickstartera 119 $). Osim osnovnog robota, tvrtka će vam za 209 dolara ponuditi komplet u kojem se nalazi dodatni kit uz čiju pomoć ga možete pretvoriti u rovera, a u ponudi imaju i komplete za učionice, u kojima se nalaze po 5 ili 10 kitova namijenjenih školama.   

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->