Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.08.2019. 09:26

Intel 

VIDEO: Intel najavio moćne mobilne Comet Lake procesore

Deseta generacija mobilnih procesora je najjača do sada i dolazi s Adaptix tehnologijom.

VIDEO: Intel najavio moćne mobilne Comet Lake procesore

Intel je najavio nove Comet Lake mobilne procesore 10. generacije za laptope i 2-u-1 uređaje koji donose dvostruke performanse u odnosu na prošlu generaciju. Ukupno 10 novih procesora naći će se u uređajima brojnih proizvođača uoči božićnih praznika, uključujući najnovije Appleove MacBook prijenosnike.

Comet Lake procesori dolaze u inačicama i3, i5 i i7 te sadrže do 6 jezgri i 12 threadova, max turbo taktove do 4,9 GHz, do 12 MB Intel Smart Cashea i do 1,15 GHz taktove u grafici.

Intel 10th gen Comet Lake procesori

Pored toga novi procesori dolaze s Intel Wi-Fi 6 (Gig+) bežičnim čipsetom s WPA3 sigurnosnim protokolom, a Intel tvrdi da će "super optimizirana tehnologija proizvodnje od 14nm podići opće performanse za 15 posto i za 41 posto u produktivnosti i multitaskingu“.

Novi procesori sadrže i Intel Adaptix tehnologiju za dugotrajniji rad na standbyu i brže pokretanje, a unutar te tehnologije se nalazi i Intel Dynamic Tuning tehnologija koja će omogućiti OEM partnerima da dodatno poboljšaju performanse od 8 do 12%., kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na odabranim uređajima ta će tehnologija donijeti i AI trenirane algoritme za predviđanje radnog opterećenja (workloada).

Nestrpljivo očekujemo prve laptope s novim Comet Lake procesorima u Vidilabu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->