Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.04.2019. 12:29

Hakiranje 

VIDEO: Hakiranje otiska prsta Galaxya S10

Haker je koristio otisak prsta koji je fotografirao na vinskoj čaši korisnika.

VIDEO: Hakiranje otiska prsta Galaxya S10

Samsung Galaxy S10 dolazi s ultrazvučnim senzorom za prepoznavanje otiska prsta koji je direktno ugrađen u staklo zaslona. Samsung je rekao da taj sustav ne samo što bolje funkcionira, već pruža i veću dozu sigurnosti.

Na žalost po južnokorejskog proizvođača telefona to očito baš i nije tako, jer je korisnik Reddita pod nadimkom darkshark9 uspio hakirati taj sustav na nevjerojatno jednostavan način.  

Za početak darkshark9 je fotografirao otisak prsta na vinskoj čaši vlasnika telefona kamerom mobitela, s time da tvrdi kako bi s kvalitetnim DSLR-om to mogao učiniti fotkanjem iz daleka, preko čitave sobe.

Nakon toga digitalnu kopiju otiska ubacio je u Photoshop kako bi povećao kontrast i stvorio alpha masku, dok je u 3ds Maxu koristio "geometry displacement" i kreirao 3D model.

Taj model je potom ubacio u softver za 3D printanje i isprintao ga pomoću AnyCubic Photon LCD resin printera, koji je precizan unutar 10 mikrona, što je više nego dovoljno za dobivanje svih brazdi, odnosno papilarnih linija.

Nakon 3D printanja koje je trajalo 13 minuta 3D model je uspješno iskoristio za otključavanje Galaxya S10, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Samsung za sada još nije komentirao ovo hakiranje, no vjerojatno će se potruditi poboljšati softver koji služi za upravljanje ultrazvučnim senzorom, kako hakiranje otiska prsta ne bi bilo tako jednostavno kao što demonstrira darkshark9.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->