Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.09.2014. 10:22

Već se isplatio 

VIDEO: Destiny zaradio 500 milijuna dolara prvog dana 

Prvi dan prodaje igre omogućio Activisionu povrat novca uloženog u razvoj Bungieve hit igre.

VIDEO: Destiny zaradio 500 milijuna dolara prvog dana

Prema nekim procjenama, izrada igre Destiny koju je proizveo developer Bungie, a izdao Activision, koštala je oko 500 milijuna dolara, što ju svrstava među najskuplje gamerske projekte u povijesti.

Activision je upravo iznio podatak o prodaji Destinya tijekom prvih 24 sata od lansiranja, koji na vrlo jasan način otkriva da svi ti silni milijuni nisu bačeni u vjetar, jer je prodaja već pokrila troškove izrade, pa je izdavač u startu zaradio više od 500 milijuna dolara od trgovina i izdavača "treće strane" poput Sonya i Microsofta.

Valja naglasiti da ovo ne mora značiti da su igrači već pokupovali toliki broj primjeraka igre koji bi prihodovao takvim iznosom, već je Activision uspio "utopiti" te količine dućanima.

No bez obzira na to, ovi rezultati jasno pokazuju da je Destiny velika hit igra koja bi mogla ostvariti milijarde dolara zarade. Pored toga, količine igara koje su igrači kupili sigurno nisu puno manje od toga, obzirom da je Destiny prodavan tijekom ponoćnih prodaja u više od 11.000 dućana širom svijeta, a hype oko igre se nimalo ne stišava.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->