Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.06.2013. 12:40

E3 2013 

VIDEO: Sony pokazao Playstation 4

Na E3 konferenciji Sony je rasvijetlio obilje detalja o novoj konzoli, uključujući cijenu i lagano ošamario Microsoft.

VIDEO: Sony pokazao Playstation 4

Sonyeva najnovija PlayStation 4 konzola je sada u potpunosti demistificirana. Osim što je na E3 konferenciji prvi puta prikazan čitav dizajn same konzole i predstavljeno ponešto zanimljivih naslova, prvi puta je objavljena cijena koja je čak 100 eura manja od Xbox One konzole, što je po nama najzanimljivija i najvažnija informacija koju je Sony iznio.

original

Stoga sada znamo da će konzola u Europi koštati 399 eura, u SAD-u 399 dolara, a u Velikoj Britaniji 349 funti.

Novi udarac Microsoftu donosi izjava Sonyevih čelnika koji kažu da korisnicima PlayStationa 4 neće uskratiti mogućnost razmjenjivanja i kupovanja rabljenih igara, a pored toga, Sony je naglasio kako konzola neće tražiti stalnu spojenost na Internet.

Controller_04

Sony je ujedno potvrdio da će za PS4 tijekom 2014. godine u SAD-u biti lansiran Gaikai servis za streaming igara, kako bi korisnici u oblaku mogli igrati igre sa PS3, obzirom da se zbog velikih promjena na platformi one neće moći igrati na PS4, baš kao što to nećete moći ni u slučaju Xboxa One i igara za Xbox 360.

Nažalost Gaikai je od naših krajeva jako daleko, pa vam stoga preporučamo da svoje stare PS3 konzole dobro čuvate.

Camera_07

Što se igara za PS4 tiče, Sony je rekao da se trenutno razvija 30 ekskluziva za novu konzolu, od kojih će njih 20 biti lansirano tijekom prve godine od pojave PlayStationa 4 na tržištu.

Također je naglašeno da se globalno razvija više od 140 igara za novu "plejku", a njih 100 će također izaći prve godine.

Što se tiče članstva na PlayStation Plus servisu, ono će biti transferirano na PlayStation 4, stoga će korisnici imati sve benefite na svim platformama (PS3, PS Vita i PS4) po istoj cijeni, a to uključuje pristup multiplayer komponentama igara, ekskluzivne popuste, pohranu saveova u oblaku, te Instant Game Collection.

_0002_PS4_04

Što se tiče prve "porcije" top naslova, Sony je između ostaloga najavio The Order: 1886, Destiny, Assassin's Creed IV Black Flag, Kingdom Hearts, Killzone: Shadow FallFinal Fantasy XV, te Warner Brosovu svjetsku premijeru Mad Maxa.

U svakom slučaju, Sony je na ovoj konferenciji napravio dobar posao, lagano se poigrao s Microsoftom, te vjerujemo kako će mu to dati dobar početni zamah na početku prodaje koja se sprema za Božić ove godine.

ps4 igre

Ako baš moramo navesti nešto loše u vezi ovih novosti vezanih uz PlayStation 4 koje su objavljene na Sonyevoj konferenciji na E3 sajmu, možda bismo jedino mogli navesti podatak da ćete multiplayer na PS4 moći igrati samo ako se pretplatite na PlayStation Plus servis. Kažu da će ta pretplata iznositi "manje od 5 dolara mjesečno", ali svejedno moramo priznati da nas pomalo bode u oči. Očito moraju negdje nadoknaditi onih 100 eura s početka priče. 

VIDEO: PS4 Greatness Awaits

DETALJNE HARDVERSKE SPECIFIKACIJE: 

Product code CUH-1000A series
Single-chip custom processor
CPU : x86-64 AMD “Jaguar,” eight cores
GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine 
Memory: GDDR5 8GB 
Storage size: 500GB hard disk drive 
External dimensions: approx. 275×53×305 mm (width × height × length) 
Mass: approx. 2.8 kg 
BD/ DVD drive - read only: BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV 
Super-Speed USBx (USB 3.0) port × 2
AUX port × 1
Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth 2.1 EDR
AV output
HDMI out port
Digital out port

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->