Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.12.2013. 13:47

Google Glass 

Namignite za snimanje fotke

Google je potvrdio novu značajku koja omogućuje snimanje fotografija treptajem oka.

Namignite za snimanje fotke

Možda se sjećate naše vijesti u kojoj smo pisali kako je jedan korisnik Reddita tijekom analize koda Google Glass naočala otkrio linije koda koje su upućivale da bi pametne naočale mogle biti u stanju prepoznavati aktrivnosti oka, što će između ostaloga omogućiti snimanje slika i videa namigivanjem.

Korisnik je izgleda bio u pravu, jer je Google na svojem blogu ovih dana objavio kako tu značajku doista planira uključiti u mogućnosti koje će pametne naočale imati.

No osim mogućnosti fotkanja, Google značajku namigivanja vidi korisnom i za različite druge stvari, pa tako navodi primjer u kojem ćete nakon vožnje taksijem samo namignuti ka ekranu taksimetra i na taj način platiti vožnju ili slučaj da u dućanu pogledate neke dobre cipele, namignete, a one će potom biti isporučene na vašu kućnu adresu.

Kažu kako će za početak ova značajka biti ograničena za fotografiranje, no kasnije ju žele proširiti i na mnoge druge stvari, no to će naravno ponajviše ovisiti o proizvođačima aplikacija koji će namigivanje moći koristiti za izvršavanje određenih funkcija svojeg Google Glass softvera. 

Izvor: Google Glass blogVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->