Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.06.2020. 15:34

Night Vision / ToF Viewer 

VIDEO: Aplikacija omogućuje telefonu noćni vid

Eksperimentalna aplikacija zasad je podržana od samo nekoliko modela pametnih telefona.

VIDEO: Aplikacija omogućuje telefonu noćni vid

Ukoliko posjedujete Huawei P30 Pro, Honor View 20, Samsung Note 10+, Samsung S10 5G ili Samsung S20+ pametni telefon, u Google Playu ćete naći aplikaciju Night Vision / ToF Viewer koju je razvio developer Lubos Vonasek Programmierung s idejom da vam omogući noćni vid (night vision). Značajka noćnog vida se temelji na ToF (time of flight) kamerama koje emitiraju svjetlost na površinu objekata i prepoznaju koliko vremena treba svjetlu da se vrati od objekta nazad, čime su u mogućnosti izoliranja objekata i izračunavanja njegove udaljenosti od objektiva.

ToF kamere mogu detektirati i mapirati 300.000 točaka na udaljenosti do 3 metra, što omogućuje vrlo kvalitetnu 3D dubinsku senzoriku, koja može biti korisna za precizno mapiranje i prepoznavanje lica, AR igranje i slične aplikacije, no zapravo se najviše koriste kao ispomoć drugim kamerama u boljoj dubinskoj percepciji snimaka poput portretnih fotografija izoliranjem subjekta od pozadine.

No TOF kamere bi teoretski mogle služiti za puno više toga, pa je Lubos Vonasek Programmierung razvio aplikaciju za noćni vid koja omogućuje skeniranje vaše tamne sobe i stvaranje niskorezolucijskih "toplinskih mapa" svega što se nalazi oko vas, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ukoliko posjedujete neki od podržanih telefona, možete i sami isprobati noćni vid pomoću Night Vision / ToF Viewer aplikacije koju ćete pronaći u Google Playu na ovoj poveznici.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->