Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2018. 15:24

Počinje Apple groznica 

Što osim novog iPhonea donosi Apple

Dvanaestog rujna oči cijelog svijeta bit će usmjerene u kalifornijskog tehnološkog diva.

Što osim novog iPhonea donosi Apple

Ulazimo u jedanaestu godinu predstavljanja iPhone uređaja, a iza nas je više od trinaest popularnih Appleovih Keynote događanja. U iščekivanju novog iPhone trija, obilja novih uređaja, novog iOS-u, jedno je sigurno - prijenos iz Appleove središnjice ovog rujna neće biti dosadan.

U pet ključnih točaka pripremili smo sve poznato o nepoznatom temeljem glasina i procurjelih informacija s Interneta.

1. Novi iPhone uređaji

Očekuje se da će Apple predstaviti tri nova iPhonea. Čekaju nas iPhone XS, iPhone XS (plus) i iPhone 9. iPhone XS je nasljednik iPhonea X s osvježenim iOS-om i novim A12 čipom (prema nagađanjima 25 posto jačim nego A10). iPhone XS (plus) najveći je iPhone uređaj dosad. Uz dva skupa, ovdje je i budžetna verzija – iPhone 9. Dolazi s jeftinijim LCD zaslonom i najvjerojatnije u sedam različitih boja.

2. Novi Apple Watch (Series 4)

Nagađanja su da će Apple predstaviti 15 posto veći ekran, službenu aplikaciju za praćenje aktivnosti u snu, ali i veću bateriju. Novost je i EKG tehnologija koja će dati detaljnije informacije nego postojeći mjerač otkucaja srca. Novo softversko rješenje watchOS 5 donosi napretke u praćenju zdravstvenih informacija i Podcast aplikaciju. Ovdje je i nova walkie-talkie opcija, koja će olakšati komunikaciju između uređaja. Hoće li i dalje pametni Appleovi satovi dolaziti u dvije veličine (38 mm i 42 mm) i hoće li fizičke tipke zamijeniti senzori osjetljivi na dodir – saznat ćemo uskoro.

3. Nova serija iPad Pro uređaja

Appleovi noviteti pokazali su da „home button“ više nije trend. Pretpostavka je da će novi iPad uređaji izostaviti upravo taj važan detalj. Nagađanja su da iPad pronalazi svoj put prema otključavanju putem FaceID opcije. To podrazumijeva i mnogima „bitnu“ opciju korištenja Animoji i Memoji emotikona, koja će dolaskom novog iOS-a vjerojatno biti omogućena i tijekom videopoziva.

Apple iOS

4. Novi iOS 12

Iako je predstavljen ranije ove godine, a mnogi su ga mogli isprobati javnom beta verzijom, Appleovo će predstavljanje napokon sustav postaviti u kontekst i kroz predstavljanje novih uređaja te na stvarnim primjerima pokazati što nudi nova softverska nadogradnja. Podsjetimo, nova inačica iOS-a donosi ubrzanje sustava, veću kontrolu korištenja, grupne FaceTime razgovore, efekte kamere i Memoji (digitalni emoji), Siri prečace i druga unaprjeđenja.

5. „Ono sve manje bitno prije nego predstave iPhone“

Nagađanja često prelaze očekivanja, stoga je važno ostati oprezan kada su u pitanju informacije koje svakodnevno procure iz nepouzdanih izvora. Kako navodi britanski Sun, od ostalih Appleovih „novotvorija“ možemo očekivati: pametni zvučnik Apple HomePod Mini, nove Macove i MacBookove, streaming servis (slično Netflixu), AirPower (sustav bežičnog napajanja) i iPhone SE2 (s većim zaslonom i korištenjem opcije FaceID).

Hoće li jabuka pasti daleko od stabla i iznenaditi svojim cijenama? Appleovo posebno događanja 12. rujna možete pratiti izravnim prijenosom od 10 sati ujutro prema američkom (PDT) i 19 sati prema hrvatskom (CEST) vremenu putem ove poveznice.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam