Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.09.2018. 14:27

AMD 

Athlon se vraća na best buy tržište

AMD predstavio nove procesore iz branda Athlon koji dolaze s Vega grafikom.

Athlon se vraća na best buy tržište

AMD je lansirao novu liniju SoC procesora iz branda Athlon, modele 200GE, 220GE i 240GE, koji nisu napravljeni s ciljem da se tuku protiv najjačih Intelovih Core procesora, već da u kombinaciji cijene, snage i performansi postanu povoljno rješenje za svakodnevne poslove, što znači da će nastojati ukrasti dio tržišta Pentiumima ili Celeronima.

U kombinaciji dvije procesorske Zen jezgre i tri Vega grafičke jezgre, novi Athloni će vam omogućiti korištenje poslovnih aplikacija, glatko surfanje, video streaming te igranje u HD kvaliteti. Jedna od dobrih stvari je što koriste AM4 platformu, što znači da ćete si moći složiti jeftino računalo slabijih performansi koje ćete jednog dana moći nadograditi Ryzenom i pretvoriti ga u potpuno drugi stroj.

Za sada je poznata samo cijena Athlona 200GE koji dolazi s 2 CPU jezgre, 4 threada, radi na 3,2 GHz i dolazi s 3 grafičke jezgre, a TDP mu iznosi 35 W. Njega ćete dobiti za 55 dolara, odnosno za nekih 350 kuna, pa će vam biti dobra prilika za slaganje entry-level PC-a za koji nećete trebati ni dediciranu grafičku karticu, a njega ćete jednog dana možda nadograditi u nešto puno moćnije.

Vezani sadržaji
Ključne riječi AMD SoC Athlon 200GE 220GE 240GE
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam