Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.09.2018. 11:22

MagicScroll 

VIDEO: Tablet na rolanje će biti vaš idući gadget

Mada još na tržištu nema konkretnih proizvoda, savitljivi ekrani sve su nam bliže.

VIDEO: Tablet na rolanje će biti vaš idući gadget

O tehnologiji savitljivih zaslona pišemo već nekoliko godina. Ona se jako sporo probija do potrošačkogtržišta, pa usprkos brojnim glasinama o telefonima i tabletima čije zaslone ćete moći preklapati, rolati, presavijati, gužvati, ništa od toga još ne možete kupiti.

Inženjeri i znanstvenici Human Media Laba sa Sveučilišta Queen's University, predstavljaju tablet na rolanje pod nazivom MagicScroll, koji djeluje poput proizvoda spremnog za tržište, iako se i dalje postavlja pitanje hoće li neki industrijski partner njihov patent iskoristiti i pretvoriti u konkretni proizvod u skorije vrijeme.

Text+Message

Tablet dolazi sa 7,5-inčnim savitljivim zaslonom koji se nalazi zamotan u valjku i izvlači kada ga zatrebate, a možete ga koristiti i smotanog, pa ćete na njemu dobivati notifikacije, ili ga koristiti čak i za telefoniranje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

MagicScrollov 7,5 inčni zaslon dolazi u 2K razlučivosti, a unutar cilindričnog "tijela iz kojeg se odmotava nalazi se sva potrebna elektronika, procesor, wireless radio oprema i druge komponente koje se nalaze i u "normalnim" tabletima, dok se sa svake strane nalazi po jedan kotačić koji omogućuje navigaciju kroz izbornike i sadržaje.

Znanstvenici kažu da je prototip uređaja još prilično nezgrapan, no planiraju ga znatno smanjiti i učiniti primjenjivijim u svakodnevnom životu, pa bi jednog dana mogli proizvesti uređaj ovog tipa koji neće biti veći i deblji od flomastera ili kemijske olovke pa ćete ga bez problema moći nositi u džepu košulje.

Na žalost, znanstvenici zasad još nemaju nikakvih planova za komercijaliziranje svoje savitljive tehnologije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->