Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2021. 13:49

Qualcomm 

Snapdragon 7c Gen 2 pruža tjedne rada baterijama

Qualcomm je predstavio novu računalnu platformu koja će prijenosnicima štedjeti baterije.

Snapdragon 7c Gen 2 pruža tjedne rada baterijama

Tijekom ovog ljeta na tržištu bi se trebali pojaviti prva PC računala pogonjena novim Qualcommovom Snapdragon 7c Gen 2 Compute platformom koju je poznati proizvođač upravo predstavio.

Ta će računala biti "entry-level" Windows PC-i, a nova platforma integrira CPU, GPU, AI i modem te donosi do 10 posto veće sistemske performanse u usporedbi sa sličnim platformama konkurencije.

Ono što Qualcomm posebno ističe je što će Snapdragon 7c Gen 2 omogućiti prijenosnim računalima više od 19 sati neprekidnog rada s jednim punjenjem baterije, a u slučaju da računalo koristite samo sat-dva sati dnevno, mogli biste punjenje odgoditi i do nekoliko tjedana. 

Platforma podržava Wi-Fi i 4G (kako se čini 5G nije podržan), a u nju je ugrađen i GPS za servise koji se temelje na lokacijama te AI hardver za, kako kažu, "next gen mogućnosti".

qualcomm_snapdragon_7c_gen_2_compute_platform_logo_-_horizontal_red_1

Pored toga Qualcomm navodi da se potrudio poboljšati i audio mogućnosti platforme, pa ona donosi Qualcomm Aqstic Audio tehnologiju, hi-fi audio, virtualni surround zvuk te poništavanje jeke i buke (ECSNS), što znači da će se vaš govori čuti jasno i čisto čak i u bučnom okolišu.

Što se mogućnosti snimanja tiče, u platformu je ugrađen Qualcomm Spectra ISP koji podržava kamere do 32 MP i napredne značajke kao "low-light" video, a moći ćete uživati i u 4K snimanju, reprodukciji i streamingu.

Prvi proizvođač računala koji će koristiti Qualcommovu novu platformu biti će Lenovo, koji bi kroz nekoliko mjeseci trebao predstaviti prve uređaje koji se temelje na njoj.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->