Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.05.2021. 15:52

Nvidia 

Nove Nvidia RTX grafičke će ograničavati rudarenje

Nove Nvidia RTX grafičke kartice će na kutiji imati naljepnicu Lite Hash Rate.

Nove Nvidia RTX grafičke će ograničavati rudarenje

Nestašice grafičkih kartica, divljanje cijena i pomama za njima od strane rudara kriptovaluta, izazvali su veliki bijes gamera koji su jako razočarani Nvidijinom politikom prodaje hardvera koji je trebao biti prvenstveno namijenjen njima.

Kako bi malo ublažila takvu situaciju i primirila gamere, Nvidia je izradila dedicirane GPU-e namijenjene minerima i prepolovila "hash rate", odnosno maksimalnu procesnu snagu kojom se "kopaju" kriptovalute.

Proizvođač ponajboljih grafičkih čipova na svijetu sada je odlučio otići na korak dalje, pa je objavio da će reducirani "hash rate" ugraditi u sve nove GeForce RTX 3080, RTX 3070 i RTX 3060 Ti grafičke kartice koje će se naći u prodaji od ovog mjeseca.

Kako bi kupci znali da se radi o karticama koje ne postižu dobre rezultate u "majnanju", na njihovim kutijama će se nalaziti naljepnica s oznakom LHR ili Lite Hash Rate.

No Nvidia ne odustaje od tržišta kriptorudara, pa je još u veljači lansirala 4 CMP procesora (Cryptocurrency Mining Processor), uključujući 30HX, 40HX, 50HX i 90HX, koji se prodaju po cijenama od 599 dolara na više. Hoće li ovo riješiti nestašice i visoke cijene teško je reći.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->