Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.03.2013. 09:02

Google Glass 

Prvi kafić koji zabranjuje nošenje Googleovih naočala

Počele se javljati prve negativne reakcije na Googleove pametne naočale.

Prvi kafić koji zabranjuje nošenje Googleovih naočala

Mada do izlaska Googleovih naočala na tržište može proteći još dosta vremena, reakcije na gadget koji predstavlja spoj kamere, nosivog računala i ekrana koji držite pred okom, postaju sve burnije.

Mada su svi koji su imali priliku isprobati prototipe Googleovih naočala njima bili oduševljeni, polako se počinju javljati i oni koji u njima vide prijetnju po pravo ljudi na privatnost.

znak

Američki kafić The 5 Point Caffe iz Seattlea odlučio je stoga već sada svim gostima zabraniti korištenje Google Glass naočala uz obrazloženje kako žele da se njihovi gosti osjećaju sigurno i zaštićene privatnosti, te da se ne brinu o tome snima li ih netko potajno.

Mada ovaj prvi "ban" zasigurno neće štetiti kafiću jer će mu pribaviti dosta publiciteta (uostalom sada i mi u Hrvatskoj znamo za njega), postoji velika mogućnost da se takve zabrane počnu učestalo pojavljivati u mnogim ugostiteljskim objektima, posebice u barovima i noćnim klubovima, jer će malo koji gost poželjeti ispijati rundu za rundom i naručivati ples u krilu ako zna da ga se možda snima i direktno prenosi na "živi" YouTube kanal.

Stoga se ne bismo uopće začudili da ovaj znak koji je američki kafić postavio na svoja ulazna vrata, u skoroj budućnosti sve češće viđamo.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->