Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2019. 14:28

VIDI 279 

NOVI VIDI: Kad gameri utihnu

U novom Vidiju pogledajte kako smo utišali gaming zvijeri do razine šapta.

NOVI VIDI: Kad gameri utihnu

Nabrijana gamerska računala s hardverom koji je u stanju pružiti maksimalni broj sličica u sekundi na najvišim postavkama najzahtjevnijih igara, obično uključuju nadprosječnu razinu buke koja će vama ili vašim ukućanima u nekom trenutku pokvariti užitak igranja ili opuštanja, posebice noću.

Naslovnica-279-V2-3

Za potrebe ovomjesečnog izdanja časopisa VIDI br. 279 koji se nalazi na svim kioscima na zemlji, poigrali smo se slažući dvije atraktivne gaming konfiguracije kojima je zajednički nazivnik tihi rad. I pristupačnije i nabrijanije računalo odnijeli smo na zavod za akustiku na zagrebačkom FER-u i provjerili koliko su doista tihe pri igranju najjačih naslova.

Slike-testiranja-3

U našoj velikoj hardverskoj temi donosimo tips&tricks za igranje najnovijih igara na gaming monitorima s osvježavanjem od 144 Hz. Igre smo testirali na midrange grafičkoj kartici, a uz  pregled mogućnosti donosimo i testove šest zanimljivih FullHD 144Hz gaming monitora.

Monitori 144 Hz

U današnje doba SSD diskovi više nisu luksuz već potreba, posebice zbog činjenice da su im cijene prilično pale. No jeftini SSD-ovi ponekad kriju i neke zamke, pa smo proveli istragu u Vidilabu kako bismo provjerili zašto treba izbjegavati najjeftinije SSD-ove kod slaganja novog računala.

SSD-otvorna-3

Svima nam je poznato da su se infotainment i računalni sustavi u automobilima uvelike promijenili u posljednjim godinama. Mi smo stoga odlučili testirati jedan od najnaprednijih na tržištu, MBUX, kojeg koristi najnoviji model Mercedesa B klase.

MBUX

U našoj redovnoj rubici "Posao snova" donosimo vam priču o Angelici koja je iz daleke Kolumbije stigla u hrvatski Infobip, gdje radi kao Client Solutions Expert na poslovima kreiranja tehničkih rješenje i prezentiranja istih postojećim ili novim klijentima.

Infobip-80

U našem tradicionalnom pregledu ljetnih praksi, odnosno temi "Sa studentske prakse na posao" dobit ćete sve potrebne informacije da započnete svoju praksu, odnosno IT karijeru.

VIDI_IT_praksa_2019

Hrvatski inženjer Igor Brkić osvojio je DIY zajednicu svojim hgTerm mini laptopom koji se temelji na Raspberry Pi računalu i spaja praktičnost, funkcionalnost i dugo trajanje baterije. Njegov uradi sam laptop smo isprobali u Vidilabu i saznali iz prve ruke detalje ovog zanimljivog projekta.

Mini-PC-7

U ovom broju donosimo vam i zanimljiv usporedni test, troboj grafičkih kartica Nvidia GeForce GTX 1650, GTX 1050 Ti i AMD Radeon RX570.

Troboj grafičkih

Čitav sadržaj novog broja potražite na ovoj poveznici.

VIDImo se!Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->