Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.05.2019. 10:52

Computex 2019 

VIDEO: Asusov laptop sa sekundarnim ekranom

Asus je na Computexu predstavio ZenBook Pro Duo sa ScreenPad Plus zaslonom.

VIDEO: Asusov laptop sa sekundarnim ekranom

Ideja sekundarnih zaslona na laptopima nije nova, pa smo već imali priliku vidjeti laptope s dva ekrana, od kojih se jedan može koristiti kao tipkovnica i dodatni zaslon, kao i laptope s malim ekranom na mjestu touchpada. ASUS je na ovogodišnjem Computexu predstavio ZenBook Pro Duo (UX581) prijenosnik sa ScreenPad Plus dodatnim zaslonom osjetljivim na dodir, koji je smješten iznad tipkovnice i proteže se čitavom širinom. 

ZenBook Pro Duo 2

Standardni zaslon na laptopu je 4K UHD OLED dijagonale od 15,6 inča, dok je sekundarni 4K ekran dijagonale od 14 inča. ASUS kaže da sekundarni zaslon "prirodno i glatko surađuje s glavnim ekranom, za poboljšanu kreativnost". Ako se pitate što je s touchpadom, njega je ASUS postavio na mjesto numpada, što znači da na istoj površini služi kao brojčana tipkovnica i touchpad, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Što se hardvera tiče, ASUS ga je opremio Intel Core i9 procesorom, grafičkom karticom GeForce RTX 2060, do 32 GB RAM-a i SSD pohranom do 1 TB, pa možemo reći da je ovo ujedno odličan gaming laptop, na kojem se sekundarni zaslon lijepo može iskoristiti i u igrama za razne izbornike i dodatne ekrane.

ZenBook Pro Duo 3

Osim osnovnog modela dostupna je i 14-inčna ultrabook varijanta uređaja, ZenBook Duo(UX481). On ima NanoEdge Full HD ekran bez okvira i Full HD ScreenPad Plus, a pokreću ga Intel Core i7 procesor i GeForce MX250 grafika. Cijene novih ZanBook Pro Duo i Zenbook Duo laptopa još nisu poznate.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->