Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.12.2015. 10:42

A-Frame 

Mozilla olakšava izradu VR web stranica

Mozillin novi A-Frame je open source framework namijenjen izradi VR web stranica.

Mozilla olakšava izradu VR web stranica

Mozilla je danas lansirala svoj A-Frame framework (razvojni kostur) otvorenog koda, koji bi developerima trebao znatno olakšati izradu VR web stranica.

Mozillin razvojni tim MozVR, napravio je A-Frame kao framework koji omogućuje korištenje developerima dobro poznatog HTML-a u njihovom dizajnu, umjesto kompleksnog WebGL API-a.

A-Frame radi unutar WebGL-a, što znači da može raditi na desktop računalima i iPhoneovima, te s Carboard i Oculus Rift Dev Kit 2 headsetovima, a uskoro će stići i podrška za Android.

Na svojoj A-Frame stranici Mozilla nudi brojne primjere i vodič za korištenje frameworka, te predlaže developerima da svoje kreacije dijele putem Tumbira, Reddita i drugih kanala.

"Početnici će započeti izradu VR stranice korištenjem jednostavnih elemenata poput kocki, videa, modela i neba", navodi MozVR u A-Frame FAQ-u. "Napredni korisnici mogu koristiti JavaScript za kreiranje dinamičkih i interaktivnih scena, te ući dublje u ECS (entity-component system), uzorak arhitekture koja se koristi u izradi igara".   

Izvor: A-Frame

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->