Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.12.2015. 16:29

Glasina 

Sony radi sumporne baterije sa znatno većim kapacitetom

Nove baterije donose 40 posto veći kapacitet u odnosu na postojeće.

Sony radi sumporne baterije sa znatno većim kapacitetom

Obzirom da se proizvođači pametnih telefona u posljednje vrijeme trude proizvesti sve tanje i tanje uređaje, koji u sebi imaju sve snažniji hardver, postoji veliki problem kako takvim mobitelima omogućiti dovoljno energije da ih ne morate puniti i po dva puta dnevno. 

Mnogi istraživački timovi širom svijeta nastoje promijeniti dizajn baterija na razne načine, pa se u eksperimentalnoj fazi nalaze razna rješenja, no ništa od toga još nije stiglo na tržište.

Najnovija glasina koju prenosi japanski medij Nikkei, govori o tome da je Sony napravio bateriju koja donosi 40 posto veći kapacitet u odnosu na postojeće, a temelji se na inovaciji koja koristi sumpor umjesto litija.

Ovo nije prvi puta da su proizvođači baterija probali koristiti sumpor u njihovoj izradi, no elektroda se pri svakom punjenju rastapala u elektrolitu, a Sony je to sada izgleda uspio riješiti.

Isti izvor navodi da Sony novu bateriju još nije dovršio do te mjere da bi se skoro mogla pojaviti na tržištu, pa ju ne planira lansirati prije 2020. godine. Nadamo se da će Sony objaviti barem neke informacije o razvoju novih baterija. 

Izvor: Nikkei

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony kapacitet baterije sumpor
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->