Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2017. 12:24

Computex Taipei 2017 

Moda i tehnologija u pametnoj VR jakni

Ova jakna pretvara vaše tijelo u kontroler za upravljanje VR sadržajima.

Moda i tehnologija u pametnoj VR jakni

Na ovogodišnjem Computexu VR se može susresti posvuda u obliku demo zona u kojima se isprobavaju headsetovi i novi VR sadržaji, no startup tvrtka Machina je ponudila nešto malo drugačije, jaknu pod nazivom OBE, koja posjeduje diskretno postavljene senzore i konektore za povezivanje s mobilnim VR hedsetovima poput Samsung Gear VR-a.

Zahvaljujući ugrađenoj senzorskoj tehnologiji, jakna može pratiti pokrete korisnika, a u njoj se nalaze i takozvani haptički moduli koji stvaraju simulaciju fizičkog osjećaja dodira prema zbivanjima u VR sadržajima, pa ćete na primjer igrajući neku akcijsku igru na svojim prsima osjetiti pogodak metka  (nadamo se da to neće biti previše bolno). Pored toga, u produžetku rukava koji se navlače preko palca poput rukavica bez prstiju nalaze se akcijski gumbi kako bi vam upravljanje VR sadržajima poput pucanja iz virtualnog oružja bilo još jednostavnije. 

OBE 2

Machina navodi da ovo još uvijek nije finalni proizvod jer je lansiranje jakne trebalo uslijediti 2016. godine no otkazano je zbog određenih bugova i preskupe proizvodnje senzora, pa će ju još malo redizajnirati prije nego što bude spremna za tržište. 

S dizajnerske strane jakna izgleda prilično lijepo pa vjerujemo da fashion gurui neće imati nikakvih zamjerki po modnom pitanju, no postavlja se pitanje čemu tolika briga oko dizajna jer ne vjerujemo da će se ljudi odjevenu u nju šetati špicom s VR headsetom na glavi, no nikada se na zna.

Za očekivati je da cijena jakne neće biti mala, a glavno tržište će biti gameri koji žele doživjeti neko potpuno novo VR iskustvo.Vezani sadržaji
Ključne riječi OBE VR jakna Machina Computex 2017
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->