Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.05.2017. 12:39

Computex Taipei 2017 

VIDEO: ASUS ZenBook Flip S je najtanji konvertibilac

ASUS na Computexu predstavio nove zanimljive laptope i konvertibilne prijenosnike.

VIDEO: ASUS ZenBook Flip S je najtanji konvertibilac

Dan uoči otvaranja Computex Taipei 2017 sajma, ASUS je održao svoju konferenciju na kojoj je šef tvrtke Jonney Shih predstavio nekoliko novih zanimljivih proizvoda među kojima izdvajamo novi konvertibilni ultratanki laptop. 

Za konvertibilni prijenosnik ASUS ZenBook Flip S, Shih tvrdi da je najtanji 2-u-1 laptop na svijetu, jer ovaj uređaj s 13-inčnim zaslonom dolazi s debljinom od samo 10,9 mm, pa je recimo za 20 posto tanji od MacBooka, ali i od drugih sličnih uređaja iz HP-a, Acera i Lenova.

Flip S Computex 2017

Također valja naglasiti da je težak 1,2 kg pa ističu da je lakši od MacBook Air i HP X360 uređaja. 

Flip S Computex 2017 2

Pored toga prijenosnik dolazi i s vrlo malim obrubom zaslona (6,11 mm) kojeg ASUS naziva "NanoEdge". Bez obzira što je toliko tanak, posjeduje vrlo kvalitetno hlađenje zahvaljujući novom hladnjaku od, kako kažu, "polimera tekućih kristala", kakav će se naći i u Microsoftovom Surface Pro 3 uređaju.

Flip S radi dakako na Windows 10 OS-u, sadržava senzor otiska prsta za sigurno logiranje putem Windows Hello značajke, a pokreće ga snažni Intel Core i7 čipset koji uz "boostanje" može postići brzinu do 3,5 GHz, a tu je i podjednako impresivni SSD od čak 1 TB.

Dodirni 13,3-inčni zaslon koji se može zakrenuti za 360 stupnjeva i tako pretvoriti laptop u tablet je 4K rezolucije i podržava rad sa stylus olovkom, no nije poznato hoće li se isporučivati zajedno s njim ili zasebno.

Cijena Flip S uređaja će se kretati od 1.099 dolara (7.294 kn) na gore, a na tržištu bi se trebao naći u rujnu ove godine. 

Sve uređaje na koje je Shih stavio poseban naglasak na konferenciji možete pogledati u ovom videu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->