Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2013. 10:08

Xbox One 

Microsoftova konzola će biti regionalno zaključana

Vijest koju je potvrdio Microsoft još će malo naljutiti korisnike koji su razočarani njegovom politikom.

Microsoftova konzola će biti regionalno zaključana

Prema vijesti koju je portalu Digital Trends potvrdio predstavnik Microsofta, Xbox One će imati još jedno ograničenje u korištenju.

"Slično kao u glazbenoj i filmskoj industriji, igre moraju zadovoljiti specifične regionalne uredbe tržišta određenih zemalja prije nego što krenu u prodaju. Mi ćemo nastaviti suradnju s našim partnerima kako bismo pratili te smjernice s Xbox One konzolom", kaže Microsoft.

Drugim riječima, ovo će vam onemogućiti da kupite igru na nekoj rasprodaji u online dućanu u SAD-u (recimo na Amazonu), jer će konzola biti "programirana" samo za određenu regiju. Isto tako nećete moći kupiti konzolu u inozemstvu, jer joj neće odgovarati igre koje se nalaze u prodaji kod nas.

U svakom slučaju moramo primijetiti kako iz dana u dana Microsoft kao da sam sebi zabija nož u leđa, te nam nije jasno je li im pohlepa za novcem doista tako velika da uopće ne razmišljaju o korisnicima.

Ovo će također zasigurno natjerati i Sony da razmisli o regionalnom ograničavanju, o čemu do sada nije ništa govorio, pa bi se u najcrnjem scenariju moglo dogoditi da sve konzole nove generacije budu "šovinističke".

Xbox One će morati biti doista opaki stroj da bismo uopće pomislili o njegovoj kupnji. 

Izvor: Digital TrendsVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->