Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2013. 13:41

Phishing 

Facebook Fan Page Verification Program je prijevara

Vlasnici Facebook stranica pod udarom lažnog verifikacijskog programa.

Facebook Fan Page Verification Program je prijevara

Sigurnosni stručnjaci Hoax-Slayera upozoravaju vlasnike Facebook stranica na e-mailove koji im dolaze u ime "Facebook Securitya", u kojima ih se obavještava o novom sustavu za zaštitu stranica pod nazivom "Fan Page Verification Program".

Prema navodima u tim mailovima, ovaj novi program je Facebook pokrenuo jer se navodno jako povećao broj ukradenih stranica, pa je uveo dodatnu verifikaciju koju svi moraju izvršiti do 30. svibnja ove godine, ili će im stranice biti trajno izbrisane.

facebook-verifcation-program-scam-1

Valja znati kako se zapravo radi o tipičnoj phishing prijevari, jer ispunjavanjem prijave, svoje podatke koji uključuju URL fan stranice i password za pristup, predajete svoj račun kriminalcima, čime vam se zapravo dogodilo upravo ono za što su vam rekli da će verifikacijski program spriječiti, preuzimanje vašeg Facebook računa i stranica koje administrirate, nakon čega slijede razni "scenariji katastrofe".

Kriminalci mogu u vaše ime objavljivati spam poruke, linkove s malicioznim kodovima, brisati sadržaje, postavljati lažne slike, postati svakakve gadarije i stvoriti vam toliko neugodnosti da će vaš online život biti potpuno uništen.

Stoga budite jako oprezni, pa ćemo vam po ne znamo koji puta ponoviti da se nikada ne logirate na Facebook preko bilo kakvih linkova iz e-mail poruka, jer je vrlo vjerojatno da ćete biti "upecani". 

Izvor: Hoax-SlayerVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->