Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2013. 10:53

Pojašnjenje 

Kako će funkcionirati razmjena rabljenih igara za Xbox One

Prvi konkretni podaci u vezi sustava razmjene rabljenih igara za Xbox One konzolu.

Kako će funkcionirati razmjena rabljenih igara za Xbox One

Kada je Microsoft tijekom predstavljanja nove Xbox One konzole objavio da razmjena i preprodaja polovnih igara za nju neće biti moguća bez plaćanja naknade, krenule su žestoke polemike među korisnicima koji smatraju da je taj potez Microsofta jako bezobrazan, jer sigurno neće propasti ako jednu kopiju zaigra više ljudi, te da su igre ionako preskupe.

Microsoft je potom rekao kako će detalje o tom sustavu priopćiti naknadno, no prema pisanju MCV-a, preduhitrio ih je jedan retailer koji je očito dobio njihove upute, objavivši o čemu se radi.

Prema njegovoj izjavi, korisnici Xbox One konzole će moći razmjenjivati igre, ali samo u dućanima koji će biti Microsoftovi partneri i pridružiti se Azure cloud sustavu.

Kada se rabljena igra želi ponovno pustiti u promet kako bi se mogla koristiti na drugoj konzoli, bit će izbrisana s Xbox Live računa prvog vlasnika, čime će mu biti onemogućeno dalje korištenje na njegovoj konzoli.

Rataileri tada mogu ponovno pustiti u prodaju rabljenu igru po cijeni koju god odrede, no morat će Microsoftu, ali i izdavaču platiti određeni postotak od te transakcije.

Korisnici koji kupe rabljenu igru također će trebati platiti naknadu za njezinu aktivaciju , no za sada nije jasno o kojoj će se svoti raditi i kako će to funkcionirati.

MCV je zatražio Microsoft za komentar ove informacije, no nisu željeli potvrditi da je to doista autentičan sustav razmjene i prodaje rabljenih igara, već su samo rekli da će razmjena i prodaja biti moguća, kao što su rekli i prilikom predstavljanja nove konzole.   

Izvor: MCV UKVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->