Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2013. 10:59

Project Ophelia 

Dellov USB Android PC u prodaji od lipnja

Mada ovaj proizvod neće spasiti Dellove prihode, radi se o prilično zanimljivom mini računalu.

Dellov USB Android PC u prodaji od lipnja

U posljednje vrijeme sve češće se pojavljuju razna minijaturna Linux ili Android računala koja su prije svega namijenjena za web korisnike, odnosno za surfanje, pregledavanje mailova, korištenje aplikacija, raznih servisa, usluga i alata u oblaku, te naravno igranje.

Dellovo Android računalo Project Ophelia koje će se u lipnju ove godine naći na tržištu predstavlja USB PC koji radi na Androidu 4.0, te posjeduje WiFi, Bluetooth, Wyse PocketCloud integraciju i HDMI, dok Dell još uvijek nažalost nije objavio tehničke detalje o hardveru koji sadrži.

No zato je objavio kako će koštati 100 dolara (587 kn), te će se moći bežično povezivati s računalima i routerima, što mu je recimo prednost u odnosu na Raspberry Pi, no zato košta i dvostruko više od njega.

Pretpostavljamo da se u njemu nalazi hardver nekog prosječnog pametnog telefona srednje klase, te vjerujemo kako bi mogao biti koristan za odlazak na more i pretvaranje glupih televizora u pametne, a dopadljiva je i kompaktnost u obliku USB sticka (također za razliku od Raspberry Pia), pa će sigurno naći svoje tržište.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi Android Dell mini PC Project Ophelia
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->