Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.05.2013. 10:03

Procurilo 

VIDEO: Nove značajke Google Glass naočala

Nakon što je Google "otvorio" bootloader za hakiranje, otkrivene su neke nove značajke pametnih naočala.

VIDEO: Nove značajke Google Glass naočala

Google je nedavno izdao system image i rootani bootloader, kako bi omogućio da se Google Glass naočale hakiraju i da se za njih rade aplikacije kakve nije zamislio sam dok je radio na svojim pametnim naočalama.

To je ujedno omogućilo developerima, koji su dobili svoju inačicu naočala za 1500 dolara, dublji pristup kodu, pri čemu su otkrili neke zanimljive značajke u operativnom sustavu Google Glassa koje do sada nisu bile objavljene.

Prema izvještaju Android Policea, jedna od najzanimljivijih značajki koje do sada nisu spominjane je "OK Glass Anywhere", koja omogućuje da iz bilo kojeg ekrana ili aplikacije pozivate glasovnog asistenta bez potrebe da se vraćate na glavni ekran.

Pored toga otkriveno je da je Google u OS naočala već prije ugradio sustav za fotografiranje pomoću treptaja oka, mada je u međuvremenu proizvedena i posebna aplikacija za to.

Developer Zhuowei Zhang koji je ovo objavio naglašava kako su sve ove značajke u eksperimentalnoj fazi, pa neke stvari "jedva da rade", stoga će više koristiti kao orijentacija developerima. Zbog toga postoji mogućnost da neke od njih ne budu omogućene za krajnje korisnike unutar UI-a inačice naočala namijenjenih tržištu.

Čitav popis novootkrivenih značajki Google Glass naočala pogledajte na poveznici izvora ove vijesti.   

Izvor: Android Police

VIDEO: OK Glass Anywhere i druge nove značajke Google Glass naočalaVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->