Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.02.2016. 12:16

MWC 2016 

Isprobali smo Sony Xperia X seriju

Na MWC 2016 sajmu smo isprobali nove Sonyeve pametne telefone Xperia X, XA i X Performance.

Isprobali smo Sony Xperia X seriju

U Barceloni smo iz prve ruke provjerili novu Sony Xperia seriju X koja predstavlja alternativu svim trenutno dostupnim Sonyjevim modelima.

Sva tri Sonyeva telefona iz serije X, odnosno Xperia, X, XA i X Performance imaju dijagonalu ekrana od 5 inča, slično izgledaju, ali nemaju i iste rezolucije. Sony Xperia XA je početni model u seriji X, s tim da performanse u nekim dijelovima nisu početne, ali su granične: HD ekran, 2 GB radne memorije, čipset je Mediatek MT6755 Helio P10 (Octa-core Cortex-A53 na 2,0 GHz), baterija je kapaciteta 2300 mAh).

VIDI MWC 2016 Sony Xperia X serija 2

Svi telefoni su ugodno zaobljeni te ugodno leže u ruci, ali imaju look poput Xperia Z5 serije. Metal straga se nalazi na X i X Performance dok je plastika na XA. XA ima vrlo uzak prostor između ekrana i bočnih dijelova kućišta, gotovo ide do kraja što izgleda vrlo posebno i neobično.

VIDI MWC 2016 Sony Xperia X serija 3

X Performance je vodootporan i ima fingerprint senzor dok X ima senzor otiska prsta i ne nudi vodootpornost. Metalni okvir je na X i X Performance dok se kod modela XA metal koristi samo na boku telefona, a s gornje i donje strane je plastika. Sva tri modela imaju 2.5D ekran; dakle, ekrani nisu zakrivljeni nego je zakrivljen samo dio ekrana koji se spaja s bočnom stranom. Stereo zvučnike imaju X i X Performance dok se kod modela XA nalazi jedan zvučnik smješten u donjem desnom dijelu ruba kućišta.

VIDI MWC 2016 Sony Xperia X serija 4

Sva tri modela imaju hardversku tipku za pokretanje kamere, ali nisu im iste kamere. XA ima 13/8 megapiksela, dok druga dva modela imaju 23/13 megapiksela. Zgodan feature je praćenje objekata koje funkcionira na sljedeći način: snimate li recimo osobu ili vozilo koje se kreće dovoljno je kliknuti na objekt na ekranu i od tog trenutka će se fokus telefona automatski pomjerati zajedno s objektom.

Nova Sonyjeva X serija svojevrsna je alternativa svim trenutno dostupnim modelima koji su u prodaji tako da će nakon nekoliko mjeseci biti dobro osvježenje na tržištu kada postojeći modeli budu već nešto stariji modeli.

Izvor: Mobil.hr

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->