Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.02.2016. 16:33

SAO The Beginning 

VIDEO: Superračunalo pogoni VR MMORPG  

IBM će koristiti Watson superračunalo za upravljanje VR MMO Anime igrom.

VIDEO: Superračunalo pogoni VR MMORPG

Svi znamo kakve su sve posljedice među pučanstvom svojevremeno izazvale MMORPG igre, među kojima dakako prednjači World of Warcraft. Igrači su toliko duboko zaronili u virtualne svjetove, da su se navukli na WoW gotovo kao na drogu, što je utjecalo na njihov društveni život, posao, školu, pa čak i brakove. Dakako, većina ljudi nije imala ozbiljnijih posljedica od višesatnog gaminga u društvu online prijatelja, osim trošenja love za mjesečnu pretplatu, no ostaje činjenica da MMO stvara jednu posebnu vrstu digitalne ovisnosti koju danas možemo usporediti samo s Facebookom.

Svima je potpuno jasno da gaming industrija uvijek traži nove načine kako nas prikovati uz virtualne svjetove, a trenutno joj je najzanimljiviji VR, koji ima veliki potencijal za stvaranje novih vrsta zabave unošenjem dodatne doze realizma.

Jasno je da će VR gaming polako ući u sve žanrove igara, pa tako i u "masovno online igranje uloga", odnosno MMORPG, obzirom da te svjetove može istovremeno nastanjivati najveći broj ljudi.

Jedan od takvih VR MMORPG naslova bi trebala postati japanska Anime igra Sword Art Online: The Beginning, koju će sretnih 208 testera imati u prilici isprobati 18. ožujka ove godine na tajnoj lokaciji u Tokiju.

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da će igru upogoniti IBM-ova umjetna inteligencija, odnosno njegova kognitivna tehnologija Watson superračunala, te SofLayer sustav računalstva u oblaku, o čemu govore ponešto u ovom videu.

Mada detalje još ne otkrivaju, autori kažu da će iskustvo igranja biti nešto dosad neviđeno u svijetu gaminga, a igra će podržavati HTC Vive i Oculus Rift headsetove.

U svakom slučaju, sam pojam VR MMORPG zvuči već dosta zanimljivo, no imamo osjećaj da za stvaranje ovisnosti neće biti dovoljna sama tehnologija i Anime (osim u Japanu), već bi tu dobro došlo i neko ime poznate franšize. Ne zvuči li puno bolje VR World Of Warcraft recimo?

Izvor: VRMMO Project

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->