Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.11.2018. 14:54

VIDI 272 

HOW TO: Hlađenje tekućim metalom u novom Vidiju

Nakon termalnih pasta odlučili smo procesore hladiti nekonvencionalnom metodom.

HOW TO: Hlađenje tekućim metalom u novom Vidiju
VIDI 272

U novom broju časopisa VIDI br. 272 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji odlučili smo "na vlastitoj koži" otkriti što je točno tekući metal namijenjen za hlađenje procesora, od čega se sastoji, kako se primjenjuje i, na kraju, zašto ga nema u dućanima poput ostalih tipova termalnih pasta.

Tekući metal dolazi u nekoliko varijanti, ovisno o proizvođaču i smjesama koje oni koriste. Temeljna smjesa koja se koristi naziva se Galinistan, odnosno mješavina mekog metala galija, indija i kositra. Standardan omjer takve mješavine je 68% Ga, 22% In i 10% Sn, no točni omjeri i eventualni dodaci smjesi ostaju tajna svakog proizvođača. Galinistan je u mnogim aspektima zamijenio živu, poput toplomjera. Ova smjesa za ljude nije otrovna, no izaziva koroziju drugih metala te provodi struju, što limitira njegovu upotrebu.

VIDI 272 Hladjenje tekucim metalom 2

Bez obzira na to što za hlađenje tekućim metalom morate paziti znatno više nego pri korištenju pasta, rezultati su obećavajući, pa vam predlažemo da pogledate našu radionicu u novom Vidiju, jer došlo vrijeme za ultimativni obračun s toplinom.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->