Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.11.2018. 09:32

Procurjelo 

Idući Xbox stiže bez diskovnog pogona

Microsoft će uskoro donijeti odluku o tome hoće li novi Xbox imati Blue-ray pogon. 

Idući Xbox stiže bez diskovnog pogona

Nova Xbox konzola koja se razvija pod kodnim imenom Scarlett trebala bi izaći 2020. godine, a sudeći prema izvoru kojim raspolaže "insider" Brad Sams, Microsoft ozbiljno razmišlja o lansiranju novog modela Xbox One konzole 2019. godine kojoj će izbaciti diskovni pogon, odnosno konzola neće koristiti nikakav fizički medij. Drugim riječima, idući Xbox bi trebao postati prva high-end igraća konzola koja će u cijelosti biti ovisna o internetu

Sams kaže da Microsoft još uvijek nije donio konačnu odluku o tome, no to bi trebao učiniti vrlo skoro.

Prema dosadašnjim glasinama Microsoft navodno razvija dvije konzole, jednu tradicionalnu koja će vjerojatno imati mogućnost korištenja Blue-ray diskova, te drugu koja će biti isključivo "streaming" konzola, a razvija se u okviru projekta xCloud. Ukoliko će izdati konzolu koja će morati biti stalno spojena na internet kako biste se mogli igrati, to će zasigurno izazvati velike turbulencije među igračima, jer će onemogućiti igranje offline, no lako je moguće da će se igre barem moći preuzimati na disk i potom igrati bez spajanja na mrežu.

Što se specifikacija tiče one su zasad nepoznate, a cijena bi trebala biti prilično niža u odnosu na današnju generaciju, što bi trebao biti najjači adut Microsofta koji bi trebao uvjeriti gamere da će im se isplatiti žrtvovati offline igranje. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam