Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2013. 09:54

CES 2013 

Grafika Intel Haswell CPU-a duplo bolja od Ivy Bridgea

Grafika koju nudi novi Intel Haswell HD 4500 znatno nadmašuje Ivy Bridge HD 4000.

Grafika Intel Haswell CPU-a duplo bolja od Ivy Bridgea

Intel je u svojim procesorima nove (Haswell) generacije posebno pažnje odvojio za razvoj IGP-a (integriranog grafičkog procesora). Intel je uoči CES sajma najavljivao kako će novi IGP na Haswell procesorima omogućiti da HD 4500 iGPU udvostruči grafičke performanse u odnosu na Ivy Bridge (HD 4000) i to je doista dokazao (recimo).

Na sajmu se Intel poslužio igrom Dirt 3 kako bi demonstrirao performanse DirectX 11 grafike na novom čipu. Igru je vrtio na jednom desktop PC računalu opremljenom Haswellom, dok je pored njega to isto činio prijenosnik u kojem se nalazila mobilna grafička kartica NVIDIA GeForce GTX 650.

Mada svi iskusniji gameri znaju da Dirt 3 nije baš neki posebni primjer napredne DirectX 11 grafike, pokazalo se kako su oba računala vrtila igru u Full HD razlučivosti (bez AA). Činjenica je da je Nvidijina grafika odradila posao ipak nešto glađe, no Haswell se također iskazao dovoljnom kvalitetom koja može zadovoljiti većinu gamera koji nisu prezahtjevni.

Na žalost Intel nije ovo potkrijepio brojkama benchmark testova, čemu je razlog vjerojatno u tome što još uvijek treba doraditi drivere za novi procesor.

Ono što također nedostaje je usporedba s AMD-ovom A-serijom APU-a. Također,  ako je HD 4500 doista duplo bolji od HD 4000, to bi značilo da bi mogao biti dovoljno dobar za uspoređivanje s Radeon 7000/8000 serijama, no na takve stvari ćemo morati malo pričekati.

Stoga nestrpljivo čekamo da nam Haswell stigne u Vidilab kako bismo ga mogli testirati u "kontroliranim uvjetima".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->