Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.01.2013. 11:30

CES 2013 

VIDEO: Sićušni 3D senzorski čip Capri

Izraelska tvrtka proizvela mali 3D senzorski čip, 10 puta manji od Kinectovog.

3D senzorski čip Capri na CES-u je bio ugrađen u Nexus 7 tablet

Tvrtka PrimeSense je poznata po svojim 3D senzorskim čipovima koje je radila za Microsoftov Kinect kontroler, Asusov Xtion kontroler, Matterportov 3D skener, te dijagnostički telemedicinski robotski sustav Ava koji proizvodi iRobot.

Za ovogodišnji CES sajam, PrimeSense je pripremio svoj novi 3D senzorski čip Capri, koji je 10 puta manji od onih koje su izrađivali do sada, no donosi sve karakteristike većih senzorskih sustava. To drastično smanjenje veličine omogućit će ugradnju Caprija u veliki broj gadgeta, poput tableta, većih pametnih telefona i prijenosnika, kod kojih će upravljanje gestama i igranje biti podignuto na jednu razinu ispred tehnologija koje razvija konkurencija.

Capri 3D senzorski chip

Pored toga ovaj sustav zahvaljujući svojoj veličini može biti ugrađivan i u sve druge elektroničke uređaje potrošačke elektronike, jer se može lako uklopiti u njihove postojeće dizajne, pa ugradnja ne zahtijeva neke ozbiljnije preinake. Stoga bi se Capri mogao naći i u televizorima, uređajima bijele tehnike, automobilima i raznim upravljačkim sustavima industrijskih strojeva, kojima njegova ugradnja neće gotovo uopće podići cijenu.

Jedan Capri senzor je na sajmu ugrađen u Nexus 7 tablet, no obzirom da za njega još nema aplikacija, nije ga se moglo isprobati u akciji. Stoga njegovu primjenu najbolje ilustrira demo video (dolje) koji tvrtka prikazuje na CES-u.

VIDEO: Moguće primjene 3D senzorskog Capri čipa

  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->