Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.11.2020. 13:56

Google 

Google Photos ukida neograničenu pohranu

Google će ograničiti besplatnu pohranu vaših slika i videa na 15 GB.

Google Photos ukida neograničenu pohranu

Google Photos (ili Google fotografije) je usluga dijeljenja i pohrane fotografija koju je razvio Google i pokrenuo u svibnju 2015. godine, obećavši korisnicima besplatnu pohranu na svojim serverima zauvijek i bez ikakvog ograničenja.

Sada, pet godina kasnije, Google mijenja politiku i kaže kako više neće nuditi neograničenu pohranu, što će se odraziti na sve aplikacije poput Gmaila i uređaje koji rade na Androidu, iOS-u i Windowsima, u kojima ste sve svoje kućne fotke u i video filmove pohranjivali putem Google Photos usluge, što je posebno bilo od velike koristi svaki puta kada ste kupovali novi uređaj ili formatirali diskove, jer ste datotekama mogli pristupati sa svime i od svuda.

Google sada kaže kako će veličinu besplatne pohrane ograničiti na 15 GB po računu, a svi koji će htjeti veću pohranu morat će je dodatno plaćati

U ovom trenutku se ne morate plašiti da će vam odjednom mogućnost pohrane fotki biti uskraćena, jer Google kaže da sve slike i video filmovi koje ćete uploadati prije 1. lipnja 2021. godine, neće biti uračunati u to ograničenje. Pored toga, Google će vam redovno slati obavijesti kada se količina pohrane počne približavati tih 15 GB, a dobivat ćete i Googleove procjene o tome koliko će vam vremena trebati dok ne popunite besplatni prostor za pohranu.

Google u svojem blogu kaže kako je bio prisiljen na ovaj potez jer 2015. godine nije mogao znati da će njegov servis danas brojiti 4 bilijuna fotografija i da će korisnici pohranjivati 28 milijardi fotografija i videa svaki tjedan.

Za sad nije poznato koliko će naplaćivati dodatni prostor.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->