Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.08.2011. 14:09

Designboom 

Flexbook, najbolji dizajn prijenosnika

U natječaju za najbolji dizajn na temu "Život s budućim uređajima", organiziranom od strane dizajnerskog portala Designboom i tvrtke Fujitsu, pobijedio je prijenosnik Flexbook.

Flexbook, najbolji dizajn prijenosnika

Rad tajvanskog dizajnera Hao-Chun Huanga, Flexbook, izabran je kao najbolji među 1000 prijedloga koji su pristigli na natječaj "Život s budućim uređajima", organiziranog od strane Designbooma i Fujitsua.

flexbook-fujitsu-01.1

Uređaj u sebi objedinjuje laku prenosivost i multifunkcionalnost, može se presavinuti radi lakšeg nošenja, koristiti kao igraća konzola, e-reader, tablet, ili kao prijenosno računalo.

 korisnik će sam odlučiti želi li ga koristiti kao tablet ili prijenosno računalo, a nakon rada će ga preklopiti u formu veličine pametnog telefona 

Autor navodi kako je zamišljen kao uređaj za korisnike koji su u stalnoj potrebi za pristupom svim onim funkcijama koje pruža računalo, a savitljivost zaslona i tastature omogućava mu prilagodbu, pa će korisnik sam odlučiti želi li ga koristiti kao tablet ili prijenosno računalo, a nakon rada će ga preklopiti u formu veličine pametnog telefona, što će mu dati veliku slobodu pri nošenju i kretanju.

flexbook-fujitsu-02.2

Naravno, radi se o dizajnerskom konceptu, stoga nemojte očekivati da ćete Flexbook jako brzo vidjeti u trgovinama, no Fujitsu je tražio izazov, sad ga je i dobio, pa je na njima dalji proces tehničke realizacije.

flexbook-fujitsu-02.1
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->