Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.06.2011. 14:07

IDC 

Tableti će dominirati tržištem

IDC predviđa znatno povećanje prodaje tableta u sljedećih godinu dana.

Tableti će dominirati tržištem

International Data Corporation (IDC), kompanija specijalizirana za analizu i istraživanje tržišta informatičkih tehnologija, telekomunikacija i konzumne elektronike, provela je veliku analizu tržišta pametnih telefona i tableta, prema podacima iz 50 zemalja širom svijeta.
Rezultati studije upućuju kako je ovo tržište još uvijek u ranoj fazi razvoja, proizvođači se često smjenjuju na vrhu najuspješnijih, a današnji najjači igrači poput Applea i proizvođača uređaja temeljenih na Android OS-u, mogli bi imati veliku konkurenciju u takozvanim "no-name" kompanijama i uređajima s azijskog, ili preciznije kineskog tržišta.

 90% Amerikanaca je već kupilo ili razmišlja o kupovini tablet uređaja 

Istraživanje IDC-a je pokazalo kako interes za tablet uređaje raste velikom brzinom, a rezultati jedne druge studije koja je sprovedena od strane kompanije Samsung pokazali su da je gotovo 90% Amerikanaca već kupilo ili razmišlja o kupovini tablet uređaja, pa nije teško prognozirati njihovu dominaciju.
"Era PC dominacije je prošla", govori se u izviješću IDC-a i dodaje kako će u sljedećih 18 mjeseci i softver namijenjen "ne-PC uređajima" nadmašiti prodaju softvera za PC računala.

Vezani sadržaji
Ključne riječi mobitel Apple tablet Smartphone
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->