Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.11.2020. 13:26

Mozilla 

Firefox 83 automatski vodi na sigurne HTTPS stranice

Ukoliko stranica nema HTTPS inačicu prije spajanja ćete dobiti upozorenje da nije sigurna.

Firefox 83 automatski vodi na sigurne HTTPS stranice

Mozilla je lansirala novu sigurnosnu značajku za Firefox 83 web preglednik, koja će vas osigurati da uvijek posjećujete sigurne web stranice. Kada uključite novu značajku HTTPS-Only Mode, preglednik će se automatski spojiti na HTTPS inačicu stranice, čak i ako ste ručno upisali HTTP u adresnu traku ili kliknuli na poveznicu koja vodi na "nesigurni" HTTP sajt.

To ne znači da nećete moći posjećivati i HTTP stranice, ali ćete prije spajanja na njih dobiti upozorenje da nemaju enkripciju kao HTTPS, pa morate potvrditi da želite nastaviti dalje ukoliko ste sigurni da se radi o legitimnoj i koliko toliko sigurnoj stranici. Kako ne biste po inerciji klikali na "next", uz upozorenje i poruku o greški ćete dobiti i obavijest o mogućim rizicima koje donosi spajanje na HTTP stranice.

Značajka se može privremeno isključiti, ali to vam nikako ne bismo preporučili ako koristite Firefox, jer je ovo jedna od najpametnijih novih značajki koje je Mozilla napravila za njega u posljednje vrijeme.

Mada Mozilla i dalje gubi trku s Microsoftovim i Googleovim preglednicima, stalno se trudi poboljšavati Firefox, pa je najnovija inačica 83 brža u učitavanju od prethodne za 15 posto i koristi za 8 posto manje memorije zahvaljujući nadogradnjama u JavaScript engineu.

Kako uključiti novi HTTPS-Only Mode saznat ćete na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->