Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.11.2014. 10:39

Manje reklama 

Facebook će filtrirati promotivne postove

Nakon brojnih pritužbi korisnika, Facebook je najavio sustav koji će onemogućavati previše direktno oglašavanje u News Feedu.

Facebook će filtrirati promotivne postove

Primjer promo posta kakav se više ne bi trebao pojavljivati u našim news feedovima.

Facebook je ovih dana izdao priopćenje u kojem navodi kako će, počevši od siječnja 2015., korisnici u svojem News Feedu vidjeti znatno manje postova u kojima se ljude upućuje da kupuju neki proizvod i instaliraju aplikaciju, predlaže da pristupe promocijama, a ne bi se smjeli pojavljivati ni postovi u kojima se koristi isti sadržaj kao u oglasima.

Drugim riječima, u vešem News Feedu će se pojavljivati više objava statusa i postova vaših prijatelja, a manje "zamaskiranih" promocijskih postova koji predstavljaju svojevrsne "navlakuše" za razne akcijske prodaje, preporuke za kupnju ili preuzimanje aplikacija.

To zapravo znači da vas stranice i profili neće zasipati takvom vrstom "spam marketinga", no ne-spam tvrtke i individulane stranice se neće trebati bojati da će im novo pravilo pokvariti posao, ukoliko će se držati novih "pravila igre" koja možete pogledati na ovoj poveznici. 

Filtriranje spamerskih sadržaja će obavljati novi Facebookov algoritam, no za sada nam nije jasno po kojim će se kriterijama i uzorcima ravnati, pa ćemo pričekati početak iduće godine da vidimo hoće li ovo doista funkcionirati na zadovoljstvo korisnika, ili je samo prazna retorika. Svi znamo koliko su Facebooku važni prihodi od oglašavanja, pa se ne morate bojati da će oglasa biti manje. 

Izvor: Facebook

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam













   

*/-->