Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.11.2014. 10:36

Music Key 

VIDEO: Kreće YouTube Music Key plaćeni servis

Dugo vremena od prvih najava, YouTube je napokon lansirao svoj plaćeni servis bez reklama.

VIDEO: Kreće YouTube Music Key plaćeni servis

Više se ne sjećamo kada je YouTube prvi puta najavio svoj plaćeni servis, pa moramo priznati da smo već polako počeli zaboravljati na njega. Ovih je dana najpoznatiji servis za online video filmove i glazbene spotove, napokon lansirao novu glazbenu uslugu koja se zove YouTube Music Key, te će vam između ostaloga ponuditi da uz promocijsku cijenu od 7,99 dolara mjesečno (redovna cijena 9,99 $), slušate glazbu bez oglasa, reproducirate ju čak i kada zaključate ekran, pokrećete drugu aplikaciju, te da ju puštate i kada niste spojeni na internet. Osim toga, nova usluga će vam omogućiti pretplatu na Google Play Music, s više od 30 milijuna pjesama, pristup playlistama kreiranih od glazbenih stručnjaka, te mogućnost da u aplikaciji gledate "službene" glazbene video filmove.

YouTube također navodi kako ćete primijetiti da postoji "novo mjesto samo za glazbu" na YouTube aplikacijama za Android, iOS i YouTube.com, koje prikazuje vaše omiljene glazbene video filmove, kao i preporuke temeljene na onome što volite, te playliste glazbe koja je u trendu na YouTubeu.

Nova usluga također donosi i čitave albume u visokoj audio kvaliteti, koji vam pri recimo streamanju na mobilni uređaj neće "pojesti" svu propusnost (bandwith).

Music Key nas pomalo podsjeća na neke druge servise za streaming glazbe, pa možemo reći da YouTube ovime želi kompletirati svoju ponudu, pojačati prihode novim poslovnim modelom, te zaprijetiti konkurenciji tipa Spotifya.

Usluga se trenutno nalazi u beti, a dostupna je (ili će to uskoro biti) na ovoj adresi. Ukoliko još ne vidite ništa pokušajte upisati URL https://www.youtube.com/musickey preko Proxy servera na ovoj poveznici, gdje se možete prijaviti za dobivanje obavijesti, pa će vam YouTube mailom javiti čim usluga bude dostupna na vašem području.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->